Huisgenoten

De huisgenoten van Huis Miereveld zijn kleine bedrijven en maatschappelijke organisaties. Ieder op hun eigen gebied, maar er ontstaan overal mooie dwarsverbanden en samenwerkingen. Hoe kan het eigenlijk ook anders, in een gebouw waar alles draait om verbinding en circulariteit?

Zo prijken de kunstwerken van het Atelier in de gangen en komt Douwe Desem met brood en uitleg over gezonde voeding tijdens de buurtlunch, waarin de groenten uit de moestuin worden verwerkt. De circulaire werkplaats richtte de centrale hal in, maar ook maakten zij meubels voor de huiskamer en maatwerkmeubels voor Gewoon aan de slag. Die op hun beurt weer meedenken in vraagstukken van de stichting of werkgevers van huisgenoten. Deelnemers van de valpreventie van de Wijkfysio ontmoeten elkaar en andere buurtgenoten in de huiskamer, andere bezoekers horen weer van de valpreventie die misschien ook wel iets voor hen is. En in de Wij(k)tuin hangen insectenhotels, gemaakt in workshops die de Circulaire Werkplaats organiseert en gevuld door de mensen in de dagbesteding van Welzin. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De huisgenoten stellen zich hieronder voor. Tussen je oogharen zie je misschien nog wel meer verbindingen ontstaan?

Stichting Bewonersactiviteiten in Huis Miereveld

De stichting wordt gerund door een actieve groep wijkgenoten. Zij zorgen voor het beheer van de Huiskamer en de coördinatie van activiteiten die in Huis en Tuin, voor en door de wijk worden georganiseerd. Op maandag, donderdag en vrijdag zorgen zij dat er koffie, thee en lekkers voor wijkgenoten klaarstaat in de huiskamer. Eens per twee weken serveren ze, indien groenten beschikbaar, vanuit de Wij(k)moestuin een heerlijke gezonde maaltijd. Geplande activiteiten en openingstijden vind je in de agenda.

Wil je ook iets organiseren, een keer koken of je talent inzetten? Graag! Neem contact met ons op, dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn.

Gewoon aan de slag

Gewoon aan de slag is een gespecialiseerd adviesbureau die organisaties begeleidt in verander- en ontwikkelprocessen. Ze richten zich op de binnenkant van veranderprocessen: daar waar het uiteindelijk echt gebeurt. Veranderen 3.0 noemen ze dat. Ze helpen de vertaling te maken tussen gewenste uitkomsten en de dagelijkse praktijk. In hun aanpak zorgen ze dat alle stemmen die ertoe gehoord worden waardoor verandering eigen wordt en duurzaam is. Geen dikke rapporten van buitenaf, maar aan de slag met de mensen. In de praktijk en met de kennis over hoe veranderingen van nature ontstaat.

Kindercentrum Bzzzonder

Bzzzonder gelooft in een inclusieve wereld, waarin iedereen welkom is. Kindercentrum Bzzzonder biedt kinderopvang en meer voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar op ons kinderdagverblijf of de peuterbelevingsschool Vanaf 4 jaar op de bso. Bzzzonder helpt kinderen hun talenten te ontdekken en stimuleert ze om net een stapje verder te gaan. Dit alles in een huiselijke, sfeervolle en gezellige omgeving. Bij Bzzzonder wordt onderscheid gemaakt tussen een aantal leeftijdscategorieën, maar liever wordt er gekeken naar het ontwikkelingsstadium waarin een kind zich bevindt.

Batard Bakery

Batard Bakery is een microbakkerij in Amersfoort, knus genesteld in het levendige Leusderkwartier. We specialiseren ons in handgemaakt, natuurlijk gerezen desembrood. Daarnaast bakken we elke dag verse croissants, koekjes en cakes. En uiteraard kun je hier ook terecht voor een heerlijke koffie to-go! En een tip van de bakker: geniet even van je koffie in de zon op ons bankje met een vers kardemombroodje. Hemels!

Welzin

Meerdere dagen per week biedt Welzin daar ondersteuning aan senioren met een hulpvraag en ontmoeten mensen elkaar in een vertrouwde, veilige omgeving, in gesprek en met gezamenlijke activiteiten.

Muziekschool Amersfoort

Muziekschool Amersfoort opereert op verschillende locaties. In Huis Miereveld zullen één-op-één gitaar- en pianolessen worden gegeven voor beginners en gevorderden.

Circulaire stadswerkplaats

Inez, Imke, Peter en Albert van de Circulaire Stadswerkplaats hebben hebben een droom: om samen met andere duurzame en circulaire ondernemers een werkplaats te bouwen als creatieve broedplaats. Een plek waar men elkaar inspireert en uitdaagt, gevuld met machines, gereedschappen en gezelligheid. Zij willen onder meer workshops voor jong en oud aanbieden. En de mogelijkheid bieden om met een strippenkaart te komen werken aan je eigen project. In Huis Miereveld zullen zij ook bijdragen aan de inrichting van de algemene ruimtes. Inez de Zwart (De UPcycle Studio) is specialist in plastic recycling, Peter Kaim (Solutie) ontwerp lessen over zwerfafval en duurzaamheid, Imke van de Venne (WOOD you reCYCLE) hergebruikt fietsonderdelen en hout in woonproducten, en Albert Bouma (Wijkhout) produceert meubels van lokaal gekapt hout.

The Ketchup Club

Door duurzamer, slimmer en creatiever te werken kunnen we steeds meer gewassen conserveren. En dus nóg meer ketchup maken! We werken samen met boeren op regeneratieve wijze en bieden een afnamegarantie tegen een eerlijke prijs. Onze ingrediënten worden ter plekke gedroogd waardoor de oogst maximaal wordt benut. In Nederland maakt onze chef er de heerlijkste ketchup van.

Upgrade je tosti, burger of <vul je favoriete comfort food hier in> en geniet samen met familie, vrienden, bijna-vrienden en denkbeeldige vrienden van al onze ketchups. Dan gaan wij ondertussen nieuwe smaken bedenken waarmee we nóg meer halen uit wat de natuur ons geeft.

Leonoor Borstlap, therapie en coaching

Leonoor Borstlap woont 25 jaar in Amersfoort- Zuid. Ze is psychosociaal therapeut en coach en heeft een praktijk voor therapie en coaching. Daar doet ze waar ze zich het liefst mee bezighoud, werken met mensen die zijn vastgelopen met zichzelf, in relatie of gezin en hen helpen met het aanpakken daarvan. Groeien in een duurzaam contact met jezelf en met anderen is haar missie. Ze is daarnaast gespecialiseerd in het coachen van mensen met stress- en burn-out problemen.

Golfbreker Radio

Golfbreker Radio verzorgt sinds 1955 radioprogramma’s voor luisteraars in Amersfoort en omgeving. Aanvankelijk richtte de omroep zich uitsluitend op patiënten en bewoners van instellingen. Door verspreiding via de kabel werd de stap gemaakt naar een breder publiek. Sinds 2020 wordt uitgezonden via de nieuwe digitale ether standaard DAB+. Golfbreker Radio is via zenders in Amersfoort, Nunspeet en Wageningen is een groot deel van midden Nederland te ontvangen. Het is een volledige vrijwilligers organisatie. In Huis Miereveld wilt Golfbreker Radio haar werk graag voortzetten samen met andere huisgenoten, maar zeker ook met de bewoners van de buurt!

WIJKfysio

De WIJKfysio is een expertisecentrum in wijk- en ouderenzorg en biedt fysiotherapie, ergotherapie, cliëntondersteuning en mantelzorgmakelaardij in Amersfoort, Leusden, Woudenberg en omgeving. Er is veel expertise op het vlak van complexe hulpvragen, zowel voor patiënten als voor hun mantelzorgers.

Puck Onderwijst

Puck Onderwijst is een warme, veilige plek waar je gevoed wordt met kennis, wetenschap en ervaring door het volgen van bijles of krijgen van huiswerkbegeleiding. Je wordt geholpen bij het maken van een studiekeuzeadvies of krijgt als professional advies als het gaat om (uitzonderlijk) hoogbegaafden.

In een voormalig lokaal op de eerste verdieping is Atelier Miereveld gevestigd. Er wordt geschilderd, getekend, 3D-geprint, maar ook andere vormen van beeldende kunst worden er beoefend. Contact: ateliermiereveld@gmail.com

Weekendtref

Weekendtref is een ontmoetingsplek voor mensen met een psychiatrische achtergrond of in psychosociaal lastige omstandigheden. We komen samen, er wordt op zaterdag gekookt door vrijwillige koks en samen gegeten, er zijn allerlei activiteiten en uitjes waar je aan deel kunt nemen. Je bent vrij om binnen te komen lopen op zaterdag- en zondagmiddag.