MEET & MAKE

Huis Miereveld is een bruisende plek in Amersfoort Zuid die ruimte biedt voor ontmoeting, ondernemen en activiteiten. Door, met en voor wijkgenoten. Kortweg: meet & make.

Over Huis Miereveld

Het gebouw heeft bijna honderd jaar dienstgedaan als basisschool. Gebouwd als buurtschool, heeft het van oudsher rol een belangrijke plek in de wijk. Veel mensen die in de wijk wonen, herkennen in de hoge ruimtes, het linoleum op de vloer, de ronde centrale hal en de buitenruimte nog de plek waar ze hebben leren lezen, schrijven, rekenen. Waar ze vriendjes hebben gemaakt, ruzies hebben uitgevochten en zichzelf hebben ontwikkeld. Jouw voetafdruk staat misschien ook nog wel in de tegels die in de tuin zijn hergebruikt?

Met Huis Miereveld willen we deze belangrijke rol in de wijk weer invullen. Een plek waar wijkgenoten elkaar ontmoeten, werken, leuke dingen komen doen en hun talenten met elkaar delen.

De ruimtes

Op de begane grond bevinden zich de Huiskamer en Wij(k)tuin, primair bestemd voor jou als bewoner van Amersfoort-Zuid. Deze zijn regelmatig geopend voor wijkgenoten. Gewoon als ontmoetingsplek, om een boek te lezen of je laptop open te slaan onder het genot van een kop koffie en goed gezelschap, of voor activiteiten.

Andere ruimtes worden gebruikt door kleine bedrijven en maatschappelijke organisaties: onze huisgenoten. In Huis Miereveld staan circulariteit en duurzaamheid centraal. We streven ernaar niets weg te gooien: niet het gebouw, geen spullen en geen menselijk talent. Met elkaar maken we alles en iedereen beter en mooier.

Sommige van deze (ook kleinere) ruimtes zijn af en toe ook te huur voor eigen activiteiten. Informeer naar de mogelijkheden.

De Wij(k)tuin

Belangrijk onderdeel van de buitenruimte van Huis Miereveld is de klimaatvriendelijke Wij(k)tuin. Het betegelde schoolplein is door wijkbewoners met vele handen omgetoverd tot een groene oase.

De tuin is, helemaal circulair, aangeplant met planten die door wijkgenoten zijn gedoneerd. De planten worden bewaterd uit een van de vier watertorens, gemaakt van 1000 liter vaten, die het hemelwater van het dak opvangen.

Acht wijkgenoten hebben in de tuin een eigen moestuintje, en er is een centrale moestuin. De producten uit de centrale moestuin worden gebruikt voor de buurtmaaltijden. En als we wat over hebben, dan geven we het weg. Het liefst aan een wijkgenoot met een kleine portemonnee. Hou daarvoor facebook in de gaten.

Er is een pluktuin, siertuin en zijn er diverse zitjes om even tot rust te komen en te genieten. Haal een kopje thee in de Huiskamer, pluk je verse kruiden in de tuin en geniet van een fijn plekje in zon of schaduw.