Lezing Klimaatslim Tuinieren – verplaatst naar september

dinsdag 11 juni @ 19:30 - 21:30

Op dinsdagavond 11 juni geeft Anneke Beemer een lezing over Klimaatslim Tuinieren. Na de lezing (tot ca. 21u) vindt een rondleiding plaats door de tuin van Huis Miereveld. Daar zijn diverse voorbeelden van Klimaatslim tuinieren te vinden.

Inmiddels ervaren we allemaal de gevolgen van klimaatverandering. Zo merk je dat het heter wordt in de zomer en natter in de winter. In de zomer kunnen piekbuien voor wateroverlast zorgen. We ervaren dit ook in eigen tuin; planten staan de verpieteren door de hitte of verzuipen tijdens langdurige natte periodes, en door al die tegels in je tuin loopt het water maar moeizaam weg.

Hoe ga je als tuinliefhebber om met dit veranderend klimaat?

Welke maatregelen kun je treffen zodat je tuin beter bestand is tegen veel regenwater en grote hitte? Welke planten verdragen deze uiteenlopende weersomstandigheden en wat kun je doen om de biodiversiteit in je tuin te bevorderen?

Anneke laat in deze presentatie zien hoe je door slimme keuzes te maken je tuin zowel biodivers als toekomstbestendig kunt inrichten.

Deze lezing is een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de reizende tentoonstelling Biodiversiteit in Amersfoort. Deze tentoonstelling is de hele maand juni in Huis Miereveld te zien.

Wanneer: 11 juni 2024 van 19.30 (inloop) start presentatie 19.45 tot ca. 21.30u
Waar: in de huiskamer van Huis Miereveld (door de bruine deuren en dan 2x rechts)
Voor wie: volwassenen
Aanmelden: via huismiereveld@hotmail.com of T 06 439 62 628 (appje)
Kosten: eigen bijdrage € 0,00 / € 5,00 / € 7,50 + je eventuele consumpties

Onlangs is bij uitgeverij Terra het boek Klimaatslim tuinieren verschenen. Anneke Beemer uit Hoogland heeft de foto’s voor dit boek gemaakt, Moniek de Bakker uit Arnhem is de auteur.

In de presentatie zijn o.a. ook foto’s te zien uit Amersfoort en omgeving.

Het boek Klimaatslim tuinieren is deze avond ook te koop bij Anneke. De prijs bedraagt € 29,99. In dit boek praktische stappenplannen en veel handige plantenlijstjes zodat je zelf meteen aan de slag kunt!

OP DE AGENDA

 • Expositie Biodiversiteit
  zaterdag 1 juni @ 08:00

  In juni vind je de expositie 'Biodiversiteit' in Huis Miereveld.  De expositie laat zien wat biodiversiteit is, welke natuur er allemaal te vinden is in Amersfoort én hoe we Amersfoort nog biodiverser (kunnen) maken. Er zijn spelletjes in de expositie en je kunt zelfs een liefdesbrief aan de aarde schrijven!

 • Activiteitenoverzicht juni
  zaterdag 1 juni @ 08:00

  Alle activiteiten van de maand juni overzichtelijk op een rijtje

 • De Wij(k) speelt een spelletje (avond)
  donderdag 6 juni @ 19:30

  Elke 2 weken op donderdagavond is er een spelletjesavond in de Huiskamer. Kom je ook en speel je mee? Aanmelden is niet nodig

 • Koffie(t)huis Miereveld
  vrijdag 21 juni @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • MiereNest: ontmoet andere kinderen & ouders
  vrijdag 21 juni @ 10:00

  Elke vrijdagochtend is er van 10u tot 12u MiereNest in Huis Miereveld. Een gemoedelijke, laagdrempelige plek om andere ouders met jonge kinderen (0-5 jr) te ontmoeten.