World Earth Day: Holy Shit (film)

maandag 22 april @ 19:30 - 21:30

Vandaag is het de Dag van de Aarde. Een mooi moment om stil te staan bij iets heel ‘aards’: het composteren van menselijke uitwerpselen. We draaien daarom vandaag de film Holy Shit en praten na met Marieke Meesters en Wim van den Hengel, allebei deskundige op dit gebied. Kijk, luister en praat je mee?

De film
Wat gebeurt er met het voedsel dat we verteren nadat het ons lichaam heeft verlaten? Is het afval dat wordt weggegooid of een grondstof die kan worden hergebruikt? Op zoek naar antwoorden begint regisseur Rubén Abruña in deze docufilm aan een onderzoekende en vermakelijke zoektocht door 16 steden op 4 continenten. Hij volgt het spoor van uitwerpselen van de lange Parijse riolen naar een enorme afvalwaterzuiveringsinstallatie in Chicago.

Deskundigen Marieke en Wim
Tijdens en na de film zijn er twee deskundigen bij ons aanwezig: ten eerste Marieke Meesters, een  jonge wetenschapper die op het onderwerp ‘poep’ is gepromoveerd. En de bekende composteer-boer Wim van den Hengel uit Achterveld . Hij is er om samen met Marieke vragen te beantwoorden of juist op te roepen.

Datum & tijd: maandag 22 april, 19.30 inloop, film 19.45u-21.30u
Waar: Huiskamer Huis Miereveld, Miereveldstraat 72 (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)
Aanmelden: T 06 43 96 26 28 (appje) of huismiereveld@hotmail.com
Kosten: €0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties

OP DE AGENDA

 • Activiteiten in de maand april
  vrijdag 29 maart @ 08:00

  Alle activiteiten die in de Huiskamer plaatsvinden op een rij. Om te downloaden en te printen. Samen maken we een bruisend huis: geef het overzicht ook aan je buurvrouw/-man alsjeblieft.

 • De Wij(k) beweegt samen: Tai Chi met Jurrien
  dinsdag 16 april @ 09:00

  Tijdens de Wij(k) beweegt leert Jurrien je graag de basisbewegingen van de Taoïstische Tai Chi lessen.

 • Repair Cafe – avondeditie!
  woensdag 17 april @ 19:00

  Elke derde woensdagavond van de maand zijn er van 19.00 tot 21.00u repairders aanwezig voor reparaties van kapotte zaken.

 • De Wij(k) op de Buitengewoonfiets
  donderdag 18 april @ 10:00

  Elke donderdag van 10.00 tot 12.30 is Jeroen van Stichting […]

 • Koffie(t)huis Miereveld
  donderdag 18 april @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!