Workshop Klimaatkaarten met Climate Fresk

woensdag 22 mei @ 18:00 - 21:30

Het veranderende klimaat heeft grote gevolgen voor het leven op aarde. Maar hoe zit het het nou écht, en wat kunnen we (samen) doen om het tij te keren?

De wetenschappelijke rapporten over klimaatverandering zijn stevige kost. Een leukere én snellere manier om gedegen kennis op te doen over dit onderwerp is door mee te doen aan een Climate Fresk workshop.

Aan de hand van 42 speelkaarten leer je met je medespelers op een creatieve en interactieve manier over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Je wordt je bewust van de omvang en urgentie van de wereldwijde klimaatproblematiek en gaat in gesprek over impactvolle acties om verdere klimaatverandering tegen te gaan. De workshop is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op de rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).De kaarten liggen klaar!

Praktische informatie

Locatie: Huiskamer van Huis Miereveld (bruine deuren door 2x rechts)
Datum: 22 mei 2024
Tijd: 18:00 – 21:30
Let op: Om 18:00 beginnen we met een soepje van (indien al mogelijk) groenten uit de eigen tuin. Om 18.30 begint de workshop.

Aanmelden: Geef je op via deze link
Meer info: Stuur Monique een bericht als je vragen hebt: moniquevanmaare@yahoo.com.
Kosten: €0,00/€10,00/€15,00 je kiest zelf wat/of je betaalt (inclusief soep); daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties
Een deel van de bijdrages dragen we af aan stichting Climate Fresk

OP DE AGENDA

 • Week zonder afval
  zaterdag 25 mei @ 10:00

  In de Week zonder afval kun je inspiratie opdoen hoe je je leven met minder afval in kunt richten. Er is een divers programma, kom luisteren en/of meedoen!

 • Zero Waste Lentemarkt
  zondag 26 mei @ 13:00

  In navolging op de gezellige Wintermarkt organiseren we op 26 mei een Zero Waste Duurzame Lentemarkt.

  Binnen tref je kraampjes met o.a. 2e hands kleding, zeep, tassen, sieraden, houtproducten van onze eigen Circulaire Stadswerkplaats, soep en koek van eigen deeg en leuke workshops / activiteiten

 • LEGO Bouwmiddag (9-12jr)
  zondag 26 mei @ 14:00

  Bouw jij ook zo graag met LEGO, maar heb je al je LEGO-dozen al af? En heb je niet altijd zelf de inspiratie om zelf iets te verzinnen dat je kunt bouwen? Kom dan naar de LEGO bouwmiddag

 • Répair Café
  maandag 27 mei @ 10:00

  Elke laatste maandag van de maand zijn onze repairders aanwezig voor reparaties van kapotte zaken. Loop gerust even binnen met apparaten speelgoed, kleding waaraan iets gemaakt moet worden.

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 27 mei @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!