Workshop Hooikist van stof maken

woensdag 22 mei @ 13:30 - 16:00
Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Energie besparen is helemaal van deze tijd. Hoe kun je besparen op het gasverbruik tijdens het koken van overheerlijke stoofpotten of gewoon een pan rijst? Met de hooikist of iets moderner met een stoffen zak die goed isoleert. En die maken we tijdens deze workshop.

Duurzaam koken

De hooikist methode werd vroeger vanaf circa 1900 gebruikt om brandstof te besparen voor het garen van voedsel. In zijn oorspronkelijke vorm was het een houten kist, gevuld met hooi, waarin ruimte was uitgespaard voor één of meerdere pannen. De voordelen van het gebruiken van een hooikist waren, brandstof besparing, een efficiënter gebruik van de branders, het voorkomen van aanbranden en de gelijkmatige garing van het gerecht.

De houten kist met hooi ruilen we voor een leuke zak van een leuk stofje en een oud dekbed van binnen. De voordelen zijn nog steeds van belang!

Onder professionele begeleiding van Wilma & Corrie maak je je eigen pruttelzak in 2x.

Wij zorgen voor naaimachines, garen, koord en band en het patroon. Stof hebben we eventueel ook voldoende.

Jij zorgt voor:

 • katoenen stof met een leuk patroon (bijvoorbeeld je oude dekbedovertrek). Als je dat niet hebt kies je uit onze voorraad.
 • een oud dekbed/slaapzak

NB: Je hoeft geen hele goede naaister te zijn om mee te kunnen doen. Wilma en Corrie begeleiden je.
Waar: Huiskamer Huis Miereveld
Wanneer: Het is in 2x: 1 en 22 mei van 13.30 tot 16u
Kosten: Eigen bijdrage van € 0,00 / € 7,50 / € 12,50 euro
Aanmelden: via 06 439 62 628 of huismiereveld@hotmail.com

OP DE AGENDA

 • Week zonder afval
  zaterdag 25 mei @ 10:00

  In de Week zonder afval kun je inspiratie opdoen hoe je je leven met minder afval in kunt richten. Er is een divers programma, kom luisteren en/of meedoen!

 • Zero Waste Lentemarkt
  zondag 26 mei @ 13:00

  In navolging op de gezellige Wintermarkt organiseren we op 26 mei een Zero Waste Duurzame Lentemarkt.

  Binnen tref je kraampjes met o.a. 2e hands kleding, zeep, tassen, sieraden, houtproducten van onze eigen Circulaire Stadswerkplaats, soep en koek van eigen deeg en leuke workshops / activiteiten

 • LEGO Bouwmiddag (9-12jr)
  zondag 26 mei @ 14:00

  Bouw jij ook zo graag met LEGO, maar heb je al je LEGO-dozen al af? En heb je niet altijd zelf de inspiratie om zelf iets te verzinnen dat je kunt bouwen? Kom dan naar de LEGO bouwmiddag

 • Répair Café
  maandag 27 mei @ 10:00

  Elke laatste maandag van de maand zijn onze repairders aanwezig voor reparaties van kapotte zaken. Loop gerust even binnen met apparaten speelgoed, kleding waaraan iets gemaakt moet worden.

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 27 mei @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!