Wij(k) op podium: Klezmer muziek met Kletzmaar

zondag 14 juli @ 15:30 - 18:00

Klezmer is van origine de instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Asjkenazische Joden in met name Oost-Europa. Het woord klezmer werd oorspronkelijk gebruikt als aanduiding voor een muzikant die de instrumentale bruiloftsmuziek speelde. Op de Joodse bruiloften, die meestal meerdere dagen duurden, speelden de klezmorim/klezmermuzikanten naast veel dansmuziek ook rituele muziek voor bij de huwelijksceremonie en luistermuziek voor bij de maaltijd.

Dat beloofd een vrolijke middag te worden! Benieuwd geworden naar deze muziek? Kom dan zondagmiddag 14 juli van 15.30 tot ca. 17.30u luisteren naar Kletzmaar. Een ensemble van vijf vrouwen die graag met elkaar muziek maken. Zij bespelen de viool, klarinet, contrabas, accordeon en zang. Zij  laten deze middag muziek uit deze Jiddische traditie horen aan de hand van het verzonnen verhaal van Moshe.  Een verhaal waarin de muziek de hoofdrol heeft.

Het programma:
15.30 – 16:00 inloop
16:00 – 17.30 optredens
17.30 – 18.00 nazit (met een soepje)

Waar: huiskamer (door de bruine deuren, twee keer rechts)
Aanmelden: niet nodig, loop binnen, maar kom op tijd
Kosten: een eigen bijdrage is fijn en je betaalt voor je eventuele consumpties

OP DE AGENDA

 • Overzicht van kinderactiviteiten in de Zomervakantie
  vrijdag 12 juli @ 08:00

  Lekker genieten van de zomer(vakantie), of je dat nu thuis doet in het buitenland of in ons eigen kikkerlandje: er zijn vast wel dagen dat je kind wat leuks buiten de deur wil doen. Nou, dat kan! In de zomervakantie organiseren we weer verschillende kinderactiviteiten in Huis Miereveld. Je vindt ze hier op een rijtje.

 • Zwerfie Bingo (6-12 jr)
  zaterdag 13 juli @ 10:00

  Zoek de Zwerfies op de bingokaart en kom bij ons terug voor een lekkere verrassing!

 • Wij(k) op podium: Klezmer muziek met Kletzmaar
  zondag 14 juli @ 15:30

  Zin in klezmer muziek? Kom dan zondagmiddag 14 juli van 15.30 tot ca. 17u luisteren naar Kletzmaar. Een ensemble van vijf vrouwen die graag met elkaar muziek maken.

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 15 juli @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • De Wij(k) speelt een spelletje
  maandag 15 juli @ 13:00

  Elke maandagmiddag worden er spelletjes gespeeld in de Huiskamer. Van klaverjassen, ondertussentot rummicub. Er zijn van allerlei spelletjes in huis. Loop gerust even binnen!