Koffie(t)huis special: Syrische koffie

donderdag 23 mei @ 10:00 - 12:00

Deze ochtend kun je koffie bij ons komen drinken gemaakt op traditioneel Syrische wijze! Bassema, vrijwilligster en gastvrouw, serveert de koffie deze ochtend.

Veel mensen kennen Turkse koffie wel: een klein glaasje, hele sterke koffie. Syrische koffie maak je net even anders

Voor Turkse koffie, worden koffie en koud water samen gekookt. Bij Syrische koffie worden de geroosterde en verbrijzelde bonen toegevoegd aan kokend water. Daarna wordt het vuur zachter gezet en voor ongeveer een halfuur gekookt. Dat gebeurt samen met de ‘essence’, het koffiedrab van de eerder gezette koffie. Als laatste wordt er nog kardemom aan de koffie toegevoegd.

Nieuwsgierig hoe dat smaakt? Voel je vooral welkom om langs te komen voor een kopje :)

Waar: Huiskamer Huis Miereveld (door de bruine deuren; twee keer rechts)
Wanneer: 23 mei van 10-12u
Aanmelden: niet nodig, loop gezellig binnen

OP DE AGENDA

 • Week zonder afval
  zaterdag 25 mei @ 10:00

  In de Week zonder afval kun je inspiratie opdoen hoe je je leven met minder afval in kunt richten. Er is een divers programma, kom luisteren en/of meedoen!

 • Zero Waste Lentemarkt
  zondag 26 mei @ 13:00

  In navolging op de gezellige Wintermarkt organiseren we op 26 mei een Zero Waste Duurzame Lentemarkt.

  Binnen tref je kraampjes met o.a. 2e hands kleding, zeep, tassen, sieraden, houtproducten van onze eigen Circulaire Stadswerkplaats, soep en koek van eigen deeg en leuke workshops / activiteiten

 • LEGO Bouwmiddag (9-12jr)
  zondag 26 mei @ 14:00

  Bouw jij ook zo graag met LEGO, maar heb je al je LEGO-dozen al af? En heb je niet altijd zelf de inspiratie om zelf iets te verzinnen dat je kunt bouwen? Kom dan naar de LEGO bouwmiddag

 • Répair Café
  maandag 27 mei @ 10:00

  Elke laatste maandag van de maand zijn onze repairders aanwezig voor reparaties van kapotte zaken. Loop gerust even binnen met apparaten speelgoed, kleding waaraan iets gemaakt moet worden.

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 27 mei @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 12u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!