Klimaatgesprek Amersfoort-Zuid

dinsdag 26 maart @ 19:30 - 21:30

Ben jij bezorgd over klimaatverandering, wil je bijdragen aan de oplossing, maar weet je niet hoe? Doe dan vanaf 26 maart mee aan KlimaatGesprekken in Huis Mierevel. Tijdens een 6-delige workshopreeks helpen we je ontdekken welke bewuste keuzes bij jou passen én krijg je handvatten om anderen te inspireren!

Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering, maar het is vaak lastig om daadwerkelijk in actie te komen. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om de klimaattransitie te versnellen, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt je daarbij en biedt praktische tips en handvatten. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal. Zo lukt het de meeste deelnemers wél om stappen te zetten en in beweging te blijven!

Iedereen kan meedoen aan de KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Het voelde fijn om met gelijkgestemden het over mijn (klimaat)dilemma’s te hebben. Tot mijn verbazing konden we ook veel lachen en dat werkte bevrijdend. De gesprekken met de groep hebben me geholpen te kijken waar ik, in mijn leven, een verschil kan maken.

– Tim, oud-deelnemer KlimaatGesprekken

Waar: Huis Miereveld

Wanneer:
Dag en tijd: 6 dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur;
Data: 26 maart, 9 april, 23 april, 14 mei, 28 mei en 4 juni 2024.

Kosten
Voor 60 euro krijg je zes workshops, een lees- en werkboek en, last but not least, de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert!
Wil je graag deelnemen en zijn deze kosten te hoog voor je? Laat het weten via het aanmeldingsformulier, we hebben er een potje voor zodat ook jij kunt deelnemen!

Aanmelden:
Interesse om deel te nemen? Hier vind je meer informatie over de workshops en kun je je aanmelden, vol = vol!

OP DE AGENDA

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 4 maart @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 16u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • De Wij(k) speelt een spelletje
  maandag 4 maart @ 13:00

  Elke maandagmiddag worden er spelletjes gespeeld in de Huiskamer. Van klaverjassen, ondertussen al 2,5 tafel ;-), tot rummicub. Er zijn van allerlei spelletjes in huis.

 • De Wij(k) is creatief op de naaimachine
  maandag 4 maart @ 13:30

  Elke maandagmiddag is het naaiatelier open. Tijdens het naaiatelier kun je leren omgaan met de naaimachine, projectjes starten of projectjes (af)maken waar je thuis niet aan toekomt.

 • Training GOED omgaan met dementie
  dinsdag 5 maart @ 14:00

  Volg kosteloos de training GOED omgaan met dementie en ontdek hoe je goed kunt omgaan met mensen met mensen met dementie. Mensen die je tegenkomt in je omgeving, het buurthuis, de winkel en hoe je contact kunt maken. Je kunt de training in de middag (14-17u) of in de avond volgen (19-22u)

 • De Wij(k) op de Buitengewoonfiets
  donderdag 7 maart @ 10:00

  Elke donderdag van 10.00 tot 12.30 is Jeroen van Stichting […]