De Wij(k) vertelt: van (negatieve) ecologische voetafdruk naar (positieve) ecologische handafdruk

dinsdag 21 november @ 19:30 - 21:30

Onderzoek laat zien dat ca 80 % van de mensen zich meer of minder zorgen maakt over het veranderende klimaat en ons milieu.

Als individu zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die je kunt doen om het milieu te ontlasten. Je kunt afval scheiden, besluiten minder of niet te vliegen of minder of geen vlees te eten. Je kunt stemmen op een klimaatbewuste partij, met anderen in gesprek gaan of de straat op om te protesteren.

Wat kan je als gewone burger nou echt doen om een positieve handafdruk achter te laten op deze wereld? Daarover gaan we deze avond in gesprek.

Hans van Dijk begeleidt deze avond. Hij doet dit samen met Hermien de Meijere en Marleen de Meijere.

Hans en Hermien zijn beide betrokken bij de Amersfoortse afdeling van Grootouders voor het klimaat. Marleen is klimaatcoach en begeleidt Klimaatgesprekken.

Marleen weet hoe je met mensen in gesprek kunt gaan over hoe jij je positieve handdruk wilt zetten. Wat je dan kunt zeggen en hoe je het een gesprek maakt zonder te polariseren of de moraalridder te worden. Ze vertelt deze avond over de Klimaatgesprekken die ze begeleidt.

Hans legt deze avond uit wat de Grootouders voor het klimaat concreet doen. Het merendeel van de leden van deze groep komt uit een generatie die een grote ecologische voetafdruk op de aarde heeft gezet en optimaal geprofiteerd heeft van de enorme economische groei. Ze voelen zich (mede)verantwoordelijk voor hoe ze de aarde achterlaten voor de generaties na zichzelf. Hun doel is om de (negatieve) ecologische voetafdruk zoveel mogelijk om te zetten naar een (positieve) ecologische handafdruk. Dat doen ze door actie te ondernemen richting overheid en grote bedrijven.

Programma
19.30 -20.00 uur    Inloop
20.00-21.00 uur     De Wij(k) vertelt
21.00-21.30 uur     Napraten en nazit voor wie wil

Waar         huiskamer van Huis Miereveld (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)
Wanneer     dinsdagavond 21 november van 20.00-21.00 uur
Kosten     vrije inloop; je betaalt alleen voor je eigen consumpties
Aanmelden     huismiereveld@hotmail.com of T 06 6 439 626 28

De Wij(k) vertelt is een maandelijkse (3e dinsdag) avond waarop wijkbewoners hun kennis kunnen delen, elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen inspireren. Heb je een leuk idee voor deze avond of wil je zelf iets vertellen? Mail dan naar huismiereveld@hotmail.com en vertel ons waarom je deze kennis wilt delen of waarom je er meer over wilt weten.

OP DE AGENDA

 • Kinderactiviteiten tot de kerstvakantie
  dinsdag 31 oktober @ 09:00

  Zoek je een leuke activiteit voor je kind. Kijk eens of hier wat leuks bij zit. Vast wel toch?!

 • Koffie(t)Huis Miereveld
  maandag 4 december @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur is de huiskamer open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje; kom gezellig langs!

 • De Wij(k) speelt een spelletje
  maandag 4 december @ 13:00

  Elke maandagmiddag worden er spelletjes gespeeld in de Huiskamer. Van klaverjassen, ondertussen al 2,5 tafel ;-), tot rummicub. Er zijn van allerlei spelletjes in huis.

 • ONS Naaiatelier
  maandag 4 december @ 13:30

  Elke maandagmiddag is ONS naaiatelier open. Tijdens het naaiatelier kun je leren omgaan met de naaimachine, projectjes starten of projectjes (af)maken waar je thuis niet aan toekomt.

 • De Wij(k) op de Buitengewoonfiets
  donderdag 7 december @ 10:00

  Wil je de frisse fietswind weer eens door je haren voelen? Kom dan op donderdag ochtend naar de Huiskamer en fiets mee met Jeroen.