De Wij(k) kijkt een film:

donderdag 22 februari @ 19:30 - 22:00

Een grote ode aan de vrucht van de zee, de mossel. Je voelt binnen 10 minuten het zand tussen je tenen en de zeebries door je haren. Deze maand draaien we de film L’Amour des Moules tijdens de maandelijkse filmavond. Aansluitend aan de film is er een kleine mosselproeverij, met liefde bereid door vishandel Firet.

Kom je ook wegdromen bij deze prachtige cinematografie? Waan je met deze documentaire een weekendje in Zeeland.

In Nederland wordt er gemiddeld 10 miljoen kilogram mosselen per jaar gegeten. Maar hoeveel weten we nu eigenlijk echt over dit kleine weekdiertje? Behalve dat het veranderd kan worden in een fantastische maaltijd. L’Amour des Moules brengt alle fascinerende aspecten van de mossel aan het licht.

De documentaire geeft antwoord op vragen waarom de Zeeuwse mosselen zo genoemd worden, hoe mosselen de liefde bedrijven en wat nou dé beste manier is om mosselen te bereiden? De film zit daarnaast vol met prachtige beelden die je zullen fascineren en meeslepen.


Waar
: Huiskamer Huis Miereveld (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)
Wanneer: donderdag 22 februari, 19.45uur (inloop vanaf 19.30u)
Aanmelden: T 06 43 96 26 28 (appje) of huismiereveld@hotmail.com
Kosten: €0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je alleen voor je eventuele consumpties

Elke maand ben je welkom een film te komen kijken bij Huis Miereveld. We kiezen vaak voor een film die er toe doet, waar we met elkaar van kunnen leren en over kunnen praten.

Heb jij suggesties voor de filmavond? Laat het ons weten! (huismierveld@hotmail.com)

OP DE AGENDA

 • Koffie(t)huis Miereveld
  maandag 4 maart @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 16u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • De Wij(k) speelt een spelletje
  maandag 4 maart @ 13:00

  Elke maandagmiddag worden er spelletjes gespeeld in de Huiskamer. Van klaverjassen, ondertussen al 2,5 tafel ;-), tot rummicub. Er zijn van allerlei spelletjes in huis.

 • De Wij(k) is creatief op de naaimachine
  maandag 4 maart @ 13:30

  Elke maandagmiddag is het naaiatelier open. Tijdens het naaiatelier kun je leren omgaan met de naaimachine, projectjes starten of projectjes (af)maken waar je thuis niet aan toekomt.

 • Training GOED omgaan met dementie
  dinsdag 5 maart @ 14:00

  Volg kosteloos de training GOED omgaan met dementie en ontdek hoe je goed kunt omgaan met mensen met mensen met dementie. Mensen die je tegenkomt in je omgeving, het buurthuis, de winkel en hoe je contact kunt maken. Je kunt de training in de middag (14-17u) of in de avond volgen (19-22u)

 • De Wij(k) op de Buitengewoonfiets
  donderdag 7 maart @ 10:00

  Elke donderdag van 10.00 tot 12.30 is Jeroen van Stichting […]