De Wij(k) is Positief Gezond (workshops)

donderdag 29 februari @ 13:30 - 15:30

Ken je dat? Je eet gezond, beweegt regelmatig en toch heb je minder energie dan je zou willen. Je bent ook niet ziek, hebt misschien zelfs geen klachten en toch voel je je niet gezond. Of je zit niet lekker in je vel, weet niet waar dat door komt of wat je eraan kunt doen. Hoe zorg je ervoor dat je je weer gezond en beter in je vel gaat voelen? In drie workshopmiddagen ga je daarmee aan de slag!

Positieve gezondheid
Gezond zijn is meer dan ‘niet ziek zijn’ of ‘geen klachten hebben’. Het betekent ook dat je lekker in je vel zit, goed slaapt, de dagelijkse uitdagingen aankunt, tegenslag kunt incasseren, een sociaal leven hebt dat bij jou past en je leven in het algemeen fijn vindt.

Op deze ‘brede’ manier naar je gezondheid kijken heet Positieve Gezondheid. Volgens dit concept zijn er zes belangrijke pijlers die bepalen of jij je gezond voelt of niet. De zes pijlers zijn:

1. Lichaamsfuncties: voel je je gezond en fit?
2. Mentaal welbevinden: ben je vrolijk / opgewekt?
3. Zingeving: heb je vertrouwen in je eigen toekomst?
4. Kwaliteit van leven: geniet je van je leven?
5. Meedoen; heb je (goed) contact met andere mensen?
6. Dagelijks leven: kun je voor jezelf zorgen?


Wat ga je doen?

In drie bijenkomsten ga je aan de slag met je eigen Positieve Gezondheid. Je maakt je eigen ‘spinnenweb’ zodat je weet wat jouw antwoorden zijn op deze zes vragen, en wat voor jou belangrijk is. Ook ervaar je wat je zelf kunt doen en waar je hulp bij kunt gebruiken. Dit doen we op een speelse, laagdrempelige manier, met opdrachtjes, vragen, groepsgesprek ed.

Vragenuur

Naast de 3 bijeenkomsten is er een Vragenuur op de dinsdagochtend (iedere 2e en 4e dinsdag 10.00 tot 12.00 uur) waarin je gratis en vrijblijvend advies en informatie kunt krijgen over Positieve Gezondheid en wat jij daar aan kunt hebben.

Waar: Huiskamer Huis Miereveld (door de bruine deuren, twee keer rechts)
Wanneer: donderdag 29 februari, 14 en 28 maart van 13.30 tot 15.30 uur
Kosten:  € 5 / € 10 / € 15 per keer, je bepaalt zelf wat je betaalt

Informatie en aanmelden:
Hetty Buist is werkzaam in Zorg & Welzijn als Buurtnetwerker bij Indebuurt033. Hetty heeft diverse scholingen gevolgd op het gebied van Positieve Gezondheid en zet zich in om het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verder uit te dragen. hetty.buist@indebuurt033.nl of 06-1093 2423.

Hilda Mossink is actief als Voedings- en Leefstijlcoach. Hilda heeft veel ervaring in het werken met groepen en begeleidt in haar praktijk mensen die graag gezonder willen worden. De zes pijlers van Positieve Gezondheid zijn daarbij leidend. info@eet-echt-eten.nl of 06-4428 6934.

OP DE AGENDA

 • Training GOED omgaan met dementie
  dinsdag 5 maart @ 14:00

  Volg kosteloos de training GOED omgaan met dementie en ontdek hoe je goed kunt omgaan met mensen met mensen met dementie. Mensen die je tegenkomt in je omgeving, het buurthuis, de winkel en hoe je contact kunt maken. Je kunt de training in de middag (14-17u) of in de avond volgen (19-22u)

 • De Wij(k) op de Buitengewoonfiets
  donderdag 7 maart @ 10:00

  Elke donderdag van 10.00 tot 12.30 is Jeroen van Stichting […]

 • Koffie(t)huis Miereveld
  donderdag 7 maart @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 16u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • Koffie(t)huis Miereveld
  vrijdag 8 maart @ 10:00

  Iedere maandag, donderdag en vrijdag is de huiskamer tussen 10 en 16u open. Ontmoet je wijkgenoot, speel een spelletje, lees een boekje of  kom je huiswerk doen; kortom kom vooral gezellig langs!

 • MiereNest: ontmoet andere kinderen & ouders
  vrijdag 8 maart @ 10:00

  Elke vrijdagochtend is er van 10u tot 12u MiereNest in Huis Miereveld. Een gemoedelijke, laagdrempelige plek om andere ouders met jonge kinderen (0-5 jr) te ontmoeten.