De Wij(k) beweegt samen: Tai Chi met Jurrien

24 maart, 2026 @ 09:00 - 10:00

Tijdens de Wij(k) beweegt leert Jurrien je graag de basisbewegingen van de Taoïstische Tai Chi lessen. Dit zijn zeven bewegingen die stilstaand of stilzittend kunnen worden geoefend.

We nodigen je uit om minimaal één keer mee te doen. Het zijn bewegingen die je heel eenvoudig thuis kunt oefenen. Door tijdens het oefenen van een beweging te leren tellen, is het mogelijk de tijd te gebruiken als een vorm van meditatie tijd.

De lessen van deze vorm van Tai Chi zijn gericht op het verbeteren/onderhouden van je lichamelijke en geestelijke conditie. Dat onderhouden van je fysieke gezondheid is gebaseerd op het Chinese medische inzicht dat een mens ‘verstijft’ van onder in zijn ruggengraat. Als je je wervels door zachte bewegingen masseert door de zachte bewegingen van Tai Chi, heeft dat een positieve bijdrage aan je welbevinden die dag.

Aanmelden: mag via huismiereveld@hotmail.com/app: 06-43962628, maar hoeft niet persé. Voel je vrij om binnen te wandelen.
Wanneer: wekelijks op dinsdag van 9 tot 10 uur
Waar: Huiskamer van Huis Miereveld (bruine deur door, 2x rechts)
Kosten:€ 0,00 / € 2,50 / € 5,00 (je bepaalt zelf wat je betaalt)

OP DE AGENDA

  • Overzicht van kinderactiviteiten in de Zomervakantie
    vrijdag 12 juli @ 08:00

    Lekker genieten van de zomer(vakantie), of je dat nu thuis doet in het buitenland of in ons eigen kikkerlandje: er zijn vast wel dagen dat je kind wat leuks buiten de deur wil doen. Nou, dat kan! In de zomervakantie organiseren we weer verschillende kinderactiviteiten in Huis Miereveld. Je vindt ze hier op een rijtje.

  • Zwerfie Bingo (6-12 jr)
    zaterdag 13 juli @ 10:00

    Zoek de Zwerfies op de bingokaart en kom bij ons terug voor een lekkere verrassing!

  • De Wij(k) tuiniert samen
    zaterdag 27 juli @ 10:00

    Van schoolplein naar Wij(k)tuin. Na 8000 tegels verwijderd te hebben is er een een groene oase ontstaan met moes- en siertuin. Een heerlijke plek om in te werken en te zijn. Samen maken we de tuin steeds mooier. Kom je helpen? Groene vingers zijn niet nodig (maar mag wel natuurlijk ;))

  • LEGO Bouwmiddag (6-12 jr) **VOL**
    zondag 28 juli @ 14:00

    Bouw jij ook zo graag met LEGO, maar heb je al je LEGO-dozen al af? En heb je niet altijd zelf de inspiratie om zelf iets te verzinnen dat je kunt bouwen? Kom dan naar onze maandelijkse LEGO bouwmiddag!

  • Répair Café
    maandag 29 juli @ 10:00

    Elke laatste maandag van de maand zijn onze repairders aanwezig voor reparaties van kapotte zaken. Loop gerust even binnen met apparaten speelgoed, kleding waaraan iets gemaakt moet worden.