Amusetour: Proef & Ontmoet

29 mei, 2023 @ 11:30 - 16:00

Ga mee met de Amusetour Proef & Ontmoet die Huis Miereveld op Tweede Pinksterdag organiseert in Amersfoort-Zuid! 

Tijdens deze tour doe je tussen 11.30u en 16u vier verschillende locaties in de wijk aan waar je geniet van een koffie- lunch- of borrelhapje.  

De Amusetour is een samenwerking tussen Huis Miereveld, de Fonteinkerk, de Nieuwe Kerk en de Sint Ansfriduskerk. Vier verschillende organisaties die ontmoeting centraal hebben staan en elkaar (Tweede Pinksterdag) vinden in het samen eten.  

Je kunt de tour op de fiets of wandelend doen. Samen met andere bekende en onbekende wijkgenoten die deze route ook volgen. Gezelligheid ten top!  

Er zijn vier locaties die achtereenvolgens bezocht kunnen worden. Laat je verrassen wat er op elke plek te amusen en te doen is en ontmoet je wijkgenoot:

1. Sint Ansfriduskerk | Jacob Catslaan 28 | 11:30-12:30
2. Fonteinkerk | Robert Kochstraat 4 | 12:30-13:30
3. Nieuwe Kerk | Leusderweg 110 | 13:30-14:30
4. Huis Miereveld | Miereveldstraat 72 | 14:30 -16:00

Wil je de route maar gedeeltelijk meedoen, dan kan dat ook, start op de gewenste locatie/tijdstip zoals hierboven aangegeven. In verband met de inkoop heeft het de voorkeur dat je laat weten dat je komt.  Indien je dit niet wilt, prima, verras ons met je bezoek. 

Is wandelen of fietsen een probleem voor je? Laat het ons weten dan denken we mee voor een oplossing.  

Voor wie? Alle wijkgenoten uit Amersfoort-ZuidKosten: geen, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. NB: in Huis Miereveld zijn drankjes voor eigen rekening.

Aanmelden: graag via het formulier via deze link, of per mail via huismiereveld@hotmail.com (vergeet het start- en eindtijdstip niet te vermelden). Na aanmelding ontvang je meer informatie over een mogelijke toeristische route in volgorde waarop je de locaties kunt bezoeken.  

OP DE AGENDA

 • Expositie Biodiversiteit
  zaterdag 1 juni @ 08:00

  In juni vind je de expositie 'Biodiversiteit' in Huis Miereveld.  De expositie laat zien wat biodiversiteit is, welke natuur er allemaal te vinden is in Amersfoort én hoe we Amersfoort nog biodiverser (kunnen) maken. Er zijn spelletjes in de expositie en je kunt zelfs een liefdesbrief aan de aarde schrijven!

 • Activiteitenoverzicht juni
  zaterdag 1 juni @ 08:00

  Alle activiteiten van de maand juni overzichtelijk op een rijtje

 • De Wij(k) tuiniert samen
  zaterdag 22 juni @ 10:00

  Van schoolplein naar Wij(k)tuin. Na 8000 tegels verwijderd te hebben is er een een groene oase ontstaan met moes- en siertuin. Een heerlijke plek om in te werken en te zijn. Samen maken we de tuin steeds mooier. Kom je helpen? Groene vingers zijn niet nodig (maar mag wel natuurlijk ;))

 • De Wij(k) gives a shit
  zaterdag 22 juni @ 10:00

  De mens is het grootste gat in de voedselkringloop. Hoe dat doorbroken kan worden zie en hoor je zaterdag 22 juni op locatie in Achterveld.

 • Muziek(school) in de huiskamer
  zaterdag 22 juni @ 11:00

  Deze zaterdag spelen leerlingen van de Amersfoortse muziekschool de sterren van de hemel in onze huiskamer. Piano, gitaar, zang, saxofoon….de leerlingen laten graag aan de wijk horen wat ze hebben geleerd..

  Kom luisteren naar dit aanstormend talent!